Radio 10 komt met app voor nieuwe Apple TV

De commerciële radiozender Radio 10 heeft vandaag een app gelanceerd voor de nieuwe Apple TV: Apple TV 4.

Eerste radiozender

De radiozender claimt de eerste radiozender te zijn die een speciale app heeft gemaakt voor de Apple TV 4. De app biedt niet alleen live radio, maar ook diverse themakanalen zoals ‘Radio 10 Guilty Pleasures’ en ‘Radio 10 Kerst Hits’ zijn te beluisteren via Apple TV. Daarnaast voorziet de app de kijker van het laatste showbizznieuws. Philip Kolb, creatief directeur bij Nakko, het bedrijf dat de app heeft ontwikkeld voor Radio 10: “Na introductie van de nieuwe Apple TV jeukten onze handen om hier apps voor te bouwen. Gelukkig was Radio 10 net zoals wij ervan overtuigd dat hun radio-apps zich ook perfect lenen voor gebruik op de Apple TV”. De Radio 10-app voor de Apple TV 4 is te downloaden in de App Store.

Apple TV

De nieuwste generatie van de Apple TV die onlangs is gelanceerd biedt de mogelijkheid om apps te installeren op de mediaspeler van Apple. Hiervoor is een speciale Apple TV Appstore ingericht. De nieuwe Apple TV draait op een nieuw besturingssysteem, tvOS, waar ook externe ontwikkelaars apps voor kunnen ontwikkelen.

Nieuwe themazender Ladies of Soul

Radio 10 heeft per vandaag ook een nieuwe themazender gelanceerd die zowel te beluisteren is via internet als de diverse apps. De themazender met de naam ‘Radio 10 Ladies of Soul’. Op het radiostation zijn non-stop de beste pop- en soulhits te horen, aangevuld met nummers uit de twee voorgaande shows van de Ladies en eigen nummers van de artiesten: Trijntje Oosterhuis, Berget Lewis, Edsilia Rombley, Glennis Grace en Candy Dulfer.

Aanstaande zaterdag ontpoppen de dames zich bovendien als radiomakers tijdens Ladies of Soul Night, een eenmalig radioprogramma op Radio 10 tussen 19.00 en 00.00 uur. In het radioprogramma dat de dames aanstaande zaterdag maken geven zij alvast een voorproefje van wat we allemaal kunnen verwachten tijdens de nieuwe show in februari.

Daarnaast is sinds kort ook de themazender Radio 10 Kersthits te horen via de apps van Radio 10 en www.radio10.nl. De uitzendingen van de themazenders Radio 10 Zomerhits en Radio 10 Let’s Dance zijn gestaakt. Radio 10 zelf is te ontvangen via FM, DAB+, alle digitale radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Tweets

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.