Radio 10 sleept luisteraar door ‘Blue Monday’ heen

Vandaag is het Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Radiozender Radio 10 heeft haar programmering aangepast om de luisteraar door deze dag heen te slepen.

Blue Monday

Blue Monday, ook wel deprimaandag genoemd, is de zogenaamd meest deprimerende dag van het jaar. Blue Monday is het resultaat van het rekenwerk van de Britse psycholoog Cliff Arnall. Arnall bedacht in 2005 een, naar zijn zeggen, wetenschappelijk verantwoorde formule waaruit zou blijken dat de maandag van de laatste volle week van januari de dag is waarop de meeste mensen zich treurig, neerslachtig of weemoedig voelen.

Goede voornemens mislukt

Dit zou te maken hebben met het feit dat goede voornemens mislukt zijn en de vakanties ver weg lijken en er nog geen loon is gestort door de werkgever. Daarnaast zijn de dagen nog donker en is de maandag voor veel mensen de eerste dag van de werkweek. Arnall werd in academische kringen overladen met kritiek, maar desondanks geven veel media jaarlijks aandacht aan het fenomeen. Ook in Nederland wordt er aandacht besteed aan Blue Monday door Radio 10.

Radio 10 gaat strijd aan met Blue Monday

Radio 10-dj Lex Gaarthuis en comedian Wilko Terwijn trekken vandaag met een speciale ‘Radio 10 Comedy Camper’ het land in om zo veel mogelijk mensen van hun ‘Blue Monday’ af te helpen. De locaties waar de ‘Radio 10 Comedy Camper’ naartoe gaat, worden maandagochtend in ‘Goeiemorgen Lex’, de ochtendshow van dj Lex Gaarthuis, bekendgemaakt.

Oproep

Radio 10-dj Lex Gaarthuis: ‘We roepen iedereen met een Blue Monday-gevoel op om maandag naar ‘Goeiemorgen Lex’ te luisteren en naar een van de locaties te komen. Hoe je er die dag ook aan toe bent: we laten je dag vrolijk beginnen met hilarische stand-up comedy van Wilko!’

Ochtend

Wilko Terwijn: ‘Normaal vermaak ik vooral ’s avonds mensen met comedy, maar aanstaande maandag ga ik ’s ochtends al heel vroeg mijn bed uit met een nieuwe missie. Ik ga er samen met Lex voor zorgen dat zoveel mogelijk mensen hun dag met een glimlach beginnen om zo Blue Monday te verslaan.

De Lach van 10

De strijd tegen Blue Monday is een kick-off van ‘De Lach van 10’. Vanaf maandag 15 januari is het weer lachen geblazen en moeten luisteraars raden welk bekend persoon zij horen lachen. Ieder uur dat de lach niet wordt geraden, loopt de jackpot op en wordt de lach €100,- meer waard. ‘De Lach van 10’ is tot en met vrijdag 9 februari iedere dag te horen op Radio 10.

Luisteren

Radio 10 is in vrijwel heel Nederland te beluisteren via FM, DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.