Radio 10 trapt jaar af met nieuw ‘luistercijferrecord’

Radio 10 doet opnieuw goede zaken in de laatste meting van de luistercijfers. Het marktaandeel van de radiozender van Talpa Radio stijgt naar een record van 7,9 procent.

Luistercijferrecord

Volgens de radiozender breekt “Radio 10 luistercijferrecord na luistercijferrecord. Het marktaandeel in de doelgroep 10+ is gestegen van 5,5% naar 7,9% in één jaar tijd in de meetperiode december-januari.”

De zender breekt hiermee voor de zesde keer op rij haar eigen record en stijgt van de zevende naar de vierde positie van radiozenders in Nederland. Dit blijkt uit de vanmorgen door NLO/GfK gepubliceerde luistercijfers.

“Mooi jaar achter de rug”

Roland Snoeijer, radio director Radio 10: ‘We hebben een heel mooi jaar achter de rug en trappen 2018 af met de hoogste luistercijfers in 17 jaar tijd. Luisteraars hebben de ‘Top 4000’ en de ‘Lach van 10’ goed gewaardeerd en daar zijn we ongelooflijk trots op. Een groot compliment naar het hele team van Radio 10 dat zich iedere dag met heel veel passie en energie inzet om de beste radio te maken.

Radio 2

Ook NPO Radio 2 is tevreden over de luistercijfers over de periode december 2017/januari 2018. Mede dankzij het uitzenden van de Top 2000 op de radiozender steeg het marktaandeel naar een record van 17,1 procent. Zo noemt Ruud de Wild de luistercijfers van de radiozender waar hij werkzaam is “fantastisch”.