Radio 2 met Gay Pride Top 100 op Roze Zaterdag

nporadio2Vandaag, Roze Zaterdag zendt Radio 2 de Gay Pride top 100 uit, gepresenteerd door Corné Klein, Hans Schiffers en Edwin Diergaarde.

 

Afgelopen weken hebben de luisteraars van Radio 2 kunnen stemmen op de Gay Pride Top 100. De grootste Gay Classics van de luisteraars zullen vandaag tussen 16.00 en 0.00 te horen zijn. De lijst zal door verschillende Radio 2 DJ’s worden gepresenteerd met wisselde sidekicks.

Corné Klein zal de lijst vanmiddag om 16.0 uur aftrappen. Het eerste uur ontvangt hij Marc Adriani, bekend van de Homo 100 op 3FM en het vrijdagavondprogramma Het Platenpaleis. Hij zal worden afgelost door Yora Rienstra van Ha! Die Yora. Corné’s laatste sidekick is Dolly Bellefleur, zelfbenoemde Beauty with Braims of ook wel Frau Antje van het Verkeerde Kantje.

Corné wordt opgevolgd door Hans Schiffers, die het eerste uur wordt vergezeld door Irene Hemelaar, van de organisatie Gay Pride Amsterdam. Het tweede uur komt Antón Castellanos Usigli, Mexicaanse activist voor homorechten. Hij zal in Amsterdam spreken over de mensenrechten in zijn land. Het laatste uur is Rob Sol op bezoek, de echtgenoot van Hans.

De laatste uren worden gepresenteerd door Edwin Diergaarde. Zangeres Barbara Straathof, bekend van The Voice of Holland, zal er het eerste uur zijn. Edwin sluit de lijst af met Marco de Hollander, homoseksuele volkszanger uit Ter Aar.

Vondel CS
De Amsterdam Gay Pride is met zijn 450.000 bezoekers in zijn soort één van de grootste Pride evenementen in Europa. Amsterdam is de enige stad ter wereld die Pride viert met een uitbundige botenoptocht door de grachten. Luisteraars kunnen de uitzending op Radio 2 live meemaken bij Vondel CS in het Amsterdamse Vondelpark. Radio 2 is in Nederland te beluisteren via FM, DAB+, diverse (digitale) aanbieders en wereldwijd via Internet.

Marco de Hollander gaf afgelopen maandag in het mediaprogramma Medialand op Alphen Stad FM erg uit te zien naar de uitzending van vanavond met Edwin Diergaarde. Luister het interview via: