Radio 538 staakt uitzendingen via de middengolf

De commerciële radiozender Radio 538 heeft haar uitzendingen via de middengolf in Limburg gestaakt. De radiozender kondigde in augustus al aan dat de uitzendingen via de middengolf gestopt zouden worden.

Geen FM-dekking in Limburg

Radio 538 zond sinds 2003 uit via de middengolf in Limburg op de frequentie 891 kHz. Deze frequentie is destijds in gebruik genomen omdat het FM-frequentiepakket van Radio 538 geen dekking biedt in Zuid Limburg. De zender in Hulsberg was daarvoor in gebruik door de publieke omroep voor de programma´s van onder andere NPO Radio 1.

“Niet langer noodzakelijk”

Radio 538 is sinds een aantal jaar wel te ontvangen via de digitale ether (DAB+) in Limburg. “We zijn inmiddels via DAB+, internet en kabel overal goed te ontvangen in Limburg en achten de steunzender op de middengolf daarom niet langer noodzakelijk.”, aldus Maud Burgers, woordvoerder van de radiozender tegenover deze website eerder dit jaar. Sinds vandaag zijn de uitzendingen daadwerkelijk gestaakt. Via de middengolfzender is nog wel een mededeling te horen waar alternatieve ontvangstmogelijkheden worden genoemd.

Kleinvermogen middengolf

De vergunning van Radio 538 voor de middengolffrequentie in Limburg loopt in ieder geval nog tot 1 september 2017. De frequentie wordt waarschijnlijk door de radiozender al eerder teruggeven aan de overheid. De kans is aanwezig dat de frequentie in de toekomst wordt ingezet voor kleinvermogen middengolfzenders in de regio Limburg.

Audio:

Mededeling die te horen is op de middengolfzender op 891 kHz (via FMTV)

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.