Radio 8FM stopt ook in de Randstad, RadioNL van start in Zuid-Holland

(update).In navolging van Noord- en Oost Nederland zal radiozender 8FM ook stoppen in de Randstad. Daarnaast zal RadioNL vanaf woensdag 29 maart in heel Zuid-Holland te horen zijn via de frequenties van Radio Decibel. Nico Silvius van RadioNL heeft de veranderingen bevestigd tegenover deze website.

Veranderingen

Er zijn grote veranderingen op komst bij de regionale commerciële radiozenders in de provincie Zuid-Holland. Vanaf woensdag 29 maart zal Radio Decibel plaatsmaken voor RadioNL Zuid-Holland. In de loop van die dag zal er een speciale editie voor Zuid-Holland van RadioNL worden ingeschakeld op de frequentie van Radio Decibel in Zuid-Holland (97,6 MHz). Dit signaal zal ook te horen zijn in Utrecht via 97.3 MHz en 98.5 MHz.

Radio Decibel zal op haar beurt in Zuid-Holland te horen blijven op de frequenties van 8FM Randstad (99,4 MHz en 99,6 MHz). In Noord-Holland blijft Decibel te beluisteren via haar bestaande FM-frequenties.

De radiozender 8FM verdwijnt op haar beurt uit de ether. De radiozender zal haar uitzendingen ook via de digitale ether (DAB+) staken op kanaal 8A. De verwachting is dat Radio NL editie Zuid-Holland de plek van 8FM op dit kavel zal gaan vullen.

Sneek

De productie van Radio Decibel zal vanaf medio april gaan plaatsvinden vanuit de studio’s van RadioNL in Sneek. Daarnaast zullen alle gepresenteerde programma’s gaan verdwijnen bij Radio Decibel. Tot medio april blijft de huidige programmering van Radio Decibel te horen op de radiozender.

De veranderingen hebben te maken met de strengere regionaliteitseisen die gelden voor de regionale commerciële radiozenders. Eerder dit jaar werden al de uitzending van Radio 8FM in Noord en Oost Nederland stopgezet. 8FM is vanaf eind maart nog wel te horen in Zuid-Nederland.

(Update 13.00 / 22 maart: aanpassing frequenties RadioNL in Utrecht)

Sociale Media:

https://www.facebook.com/radionlfm/posts/1598015390227436:0