Radio Atlantis Amsterdam stopt uitzendingen via middengolf

(UPDATE)De radiozender Radio Atlantis uit Amsterdam stopt per maandag 26 september haar uitzendingen via de middengolf. De radiozender die al enige tijd uitzond via Internet was sinds eind augustus ook te horen in de regio Friesland via 1395 kHz op de middengolf. Op de 1395 kHz zal binnenkort het geluid van een nieuwe radiozender te horen zijn: Radio SeaBreeze 1395 AM.

Middengolf

De radiozender maakte gebruik van de middengolffrequentie van Radio Atlantis uit Friesland. Door onenigheid binnen het team van deze Friese radiozender besloot een deel van de medewerkers contact te zoeken met de naamgenoot in Amsterdam. Hierop werd besloten om het signaal van Radio Atlantis Amsterdam in de Friese ether te laten horen.

Prioriteit

De radiozender uit Amsterdam heeft zelf altijd aangegeven dat het neerzetten van een online radiozender altijd de hoogste prioriteit blijft. “Wat ons betreft staat een kwalitatief goed Internet-station bovenaan. Alles wat we daarbij via andere media kunnen doorgeven is aanvullend”, aldus Van der Tang in het radioprogramma Medialand op Studio Alphen begin september.

Internet

Atlantis uit Amsterdam heeft er nu voor gekozen om zich weer volledig te richten op haar uitzendingen via Internet. Op de Facebook-pagina van de radiozender staat te lezen: “Vanaf heden zijn Atlantis-Amsterdam en Atlantis, die je hoort via de 1395 Khz AM vanuit Friesland, weer twee afzonderlijke stations. Atlantis-Amsterdam heeft tijdelijk de aanvoer van programma’s geregeld, en inmiddels is Atlantis 1395 weer zó ver dat zij zelf de programma’s weer kan verzorgen. Dit betekent dat je zondag nog één dag Atlantis-Amsterdam via de 1395 AM kunt horen, en vanaf maandag nemen onze Friese collega’s het weer over.

Radio SeaBreeze 1395 AM

Via de 1395 kHz in Friesland zullen binnenkort de uitzendingen van een nieuwe radiozender te horen: Radio SeaBreeze 1395 AM. Via Internet zijn er al testuitzendingen te horen van dit radiostation. Het format van de nieuwe radiozender is “populaire golden oldies (jaren 50-80), afgewisseld met platen die het net niet tot een top 40 notering hebben geschopt. Ook de vergeten B-kantjes komen aan de orde.”, aldus de radiozender op haar Facebook-pagina. De website van de nieuwe radiozender is ook al in de lucht.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.