Radio Continu vrijwel landelijk te horen via DAB+

De regionale commerciële radiozender Radio Continu heeft met ingang van vandaag vrijwel een landelijk bereik via de digitale ether (DAB+).

Randstad

Sinds vandaag is de radiozender ook te horen via de digitale ether in de Randstad op kanaal 8A. Dit digitale bereik heeft de radiozender te danken aan het verkrijgen van een FM-kavel in de regio Amersfoort. Eind mei werd bekend dat Radio Continu kavel B36 toebedeeld heeft gekregen van Agentschap Telecom.

Naast een FM-frequentie in de regio Amersfoort op 99,5 MHz (100 Watt ERP) mag Radio Continu ook in de gehele Randstad uitzenden via de digitale ether op kanaal 8A. De uitzendingen via dit kanaal zijn vandaag gestart. De uitzendingen via de FM-frequentie op 99,5 MHz in de regio Amersfoort zijn nog niet gestart.

Dekking

Radio Continu is in delen van Oost Nederland te horen via FM. Daarnaast heeft de regionale commerciële radiozender dekking via de digitale ether in Noordwest Nederland (kanaal 9D), Oost- en Noordoost Nederland (kanaal 6B) en Noord-Brabant en Limburg (kanaal 7A). Alleen in Zuidwest Nederland (Zeeland) heeft de radiozender geen bereik via de digitale ether.

Fresh FM

Naast Radio Continu zal ook Fresh FM binnen afzienbare tijd weer te horen zijn in de digitale ether. Stichting SB Radio werd eind vorige maand eigenaar van kavel B05 en gaat via dit kanaal de uitzendingen van Fresh FM doorgeven. Kavel B05 bevat een groot aantal FM-frequenties in de Randstad en een plekje op het digitale kanaal 8A.

Sociale media:

https://www.facebook.com/RadioContinu/posts/1861857110540258