Radio Continu op FM in regio Amersfoort en via DAB+ in de Randstad

De regionale commerciële radiozender Radio Continu is binnen afzienbare tijd te horen via FM in de regio Amersfoort en via de digitale ether (DAB+) in de gehele Randstad.

Kavel B36

De radiozender heeft van Agentschap Telecom te horen gekregen dat zij de vergunning hebben verkregen voor kavel B36. Dit kavel werd door de vorige eigenaar, RadioNL, vorig jaar terug gegeven aan de overheid. RadioNL kon destijds niet voldoen aan de zogenaamde regiogerichtsheidseisen die voor het kavel golden.

FM en DAB+

In de nieuwe vergunning is een regiogerichtsheidseis van 10 procent opgenomen. Het kavel geeft recht om vanuit Leusden uit te zenden op 99,5 MHz met een vermogen van 100 Watt. Daarnaast geeft het kavel het recht op een plekje in de digitale ether. De radiozender moet gaan uitzenden via kavel 8A en is daarmee te beluisteren in de gehele Randstad.

Binnen drie maanden

Radio Continu verwacht dat de uitzendingen binnen nu en drie maanden kunnen gaan starten. Radio Continu is in de ether al te horen via FM in grote delen van Oost Nederland. Onlangs heeft de radiozender haar dekking nog uitgebreid met de Achterhoek.

DAB+

Via de digitale ether is Radio Continu al te beluisteren in Noordoost en Oost Nederland via kanaal 6B, in Noordwest Nederland via kanaal 9D en in Zuid-Nederland via kanaal 7A. Daar wordt dus binnenkort de Randstad toegevoegd op kanaal 8A. Alleen via het regionale DAB+-kavel in Zuidwest Nederland (9D) heeft de radiozender geen dekking.

Fresh FM

Naast kavel B36 is ook het frequentiekavel van Fresh FM (B05) opnieuw ter verdeling aangeboden aan Agentschap Telecom. Wanneer er meerdere gegadigden voor het kavel zijn dient er een veiling plaats te vinden. Fresh FM verloor vorig jaar september haar uitzendvergunning.