Radio Continu neemt FM-frequenties Achterhoek in gebruik

Sinds vandaag is Radio Continu weer te horen in de Gelderse Achterhoek. De radiozender heeft twee steunzenders in gebruik genomen op 94.3 MHz en 95.7 MHz.

Vergunningen

Radio Continu verkreeg in december vorig jaar van Agentschap Telecom de vergunningen voor de nieuwe frequenties. Het gaat om een steunzender in Winterswijk (kavel B30) en 94.3 MHz een een frequentie in Lichtenvoorde / Zieuwent op (kavel B32) op 95.7 MHz. Hiermee krijgt de radiozender weer dekking in de Gelderse Achterhoek.

Deze dekking was vorig jaar nog verdwenen doordat de huurovereenkomst tussen Radio Continu en de eigenaar van het FM-kavel afliep. RADIONL nam toen de plek in van de radiozender op diverse frequenties in de Achterhoek.

“Gemis was groot”

Het gemis van Radio Continu op FM in de Achterhoek was blijkbaar groot gezien jullie reacties die we in grote getale mochten ontvangen de afgelopen maanden. Nadat we in september 2017 helaas moesten stoppen op FM spoelde onze mailbox over met klachten en smeekbedes om toch ook weer op FM uit te gaan zenden. “, aldus Radio Continu op haar website. De radiozender is naast de FM in delen van Oost Nederland ook te beluisteren via DAB+ en internet.

Coastline

Niet alleen Radio Continu kreeg eind vorig jaar een nieuwe FM-frequentie toegewezen ook Radio Coastline krijgt de beschikking over een FM-frequentie in de regio Wieringermeer (96.0 MHz / Kavel B33). Deze radiozender hoopt in de maand mei te starten met haar uitzendingen via FM en DAB+.

Overheid

De drie frequentiepakketten zijn vorig jaar teruggeven aan de overheid. De frequenties waren tot medio dit jaar in gebruik door de radiozenders RADIONL en 8FM. Reden voor het teruggeven van de frequenties was de hoge regionaliteitseis op de frequentiepakketten. Nu de frequenties opnieuw zijn verdeeld geldt een regionaliteitseis van 10 procent.

Sociale media:

https://www.facebook.com/RadioContinu/posts/1752455601480410