Regionale DAB+-capaciteit naar Trend Media en Radio Continu

Trend Media Groep B.V. en Stichting Radio Continu hebben vergunningen verkregen voor digitale radio-omroep in de zogenaamde DAB+ laag 4.

Dit heeft Agentschap Telecom bekend gemaakt. Er was blijkbaar weinig belangstelling voor de regionale capaciteit in de digitale ether want er is geen veiling nodig om de capaciteit te verdelen. Ook radiozenders die tot 1 september uitzonden via deze capaciteit zoals Wild FM, Freez FM en Amor hebben blijkbaar geen interesse gehad in deze capaciteit. 

Capaciteit

In totaal konden er 9 vergunningen in allotment 7A, 8 vergunningen in allotment 9D-N en 14 vergunningen in allotment 9D-Z verdeeld worden. Hiervan is nu maar een klein gedeelte verdeeld.

Trend Media en Radio Continu

Trend Media kan met de regionale capaciteit radio-uitzendingen verzorgen in delen van Noord-Brabant en Limburg (allotment 7A). Het bedrijf zal waarschijnlijk HotRadio gaan uitzenden via deze capaciteit. Deze radiozender is nu in delen van Nederland te ontvangen via DAB+.

Radio Continu kan twee digitale radiokanalen beginnen in delen van Friesland en Groningen (allotment 9D-N) en in delen van Noord-Brabant en Limburg (allotment 7A).

1 september 2022

De vergunningen zijn om niet verleend en lopen tot 1 september 2022. Wat er met de restcapaciteit gaat gebeuren in deze kavels in nog onduidelijk.