‘Radio Grand Départ’ drie dagen live vanuit Utrecht

Komend weekeinde gaat de Tour de France van start. De start vindt dit jaar plaats in Utrecht en diverse media besteden hier aandacht aan. NPO Radio 1 verslaat met Radio Grand Départ de start van de Tour de France, de ploegenpresentatie en de sfeer van het feest eromheen in Utrecht. Tot en met zaterdag 4 juli zendt de publieke nieuws- en sportzender live uit vanuit het oude postkantoor aan de Neude in de Domstad. Presentatoren van het programma vanuit Utrecht zijn Felix Meurders, Lara Rense, Robbert Meeder, Ronald Boot en Tijs van den Brink. Onder meer Caro Emerald, Blaudzun en Davine zorgen voor livemuziek.

Radio Grand Départ is te beluisteren van 12.00 tot 14.00 uur en van 18.00 tot 23.00 uur. De uitzending van zaterdag 4 juli staat vooral in het teken van de officiële start van de Tour de France. NPO Radio 1 is landelijk te ontvangen via FM, DAB+, (digitale) radiopakketten en en wereldwijd via Internet.

RTV Utrecht

Op de regionale zender RTV Utrecht staat Tourmagazine ‘De Ronde van Utrecht’ een week lang vanaf 17.00 uur in het teken van de Tour de France. Iedere dag vormt de televisiestudio van RTV Utrecht het decor van een Franse bistro waarin presentatoren Eva Brouwer en Riks Ozinga met verschillende gasten het Tourgevoel tot leven brengen. Uiteraard staat RTV Utrecht ook tijdens het weekend van de start van de Tour de France in Utrecht in het teken van het wielerspektakel. Vanaf verschillende punten op de route houden de verslaggevers van RTV Utrecht de kijker live op de hoogte van alle festiviteiten rondom de Grand Départ.

NPO1 en NPO Radio 1

De Tour de France is dit jaar ook weer te volgen op NPO 1. Op NPO 1 zijn Maarten Ducrot en Herbert Dijkstra de vaste commentatoren. Gio Lippens en Sebastiaan Timmerman daarentegen doen op NPO Radio 1 verslag in NOS Radio Tour de France. In totaal doen twintig Nederlanders mee aan de Tour. Elke avond om 19.00 uur in Studio Tour op NPO 1 wordt er nagepraat over de etappe van die dag. Daarnaast wordt er alvast vooruitgekeken op de etappe van morgen. Studio Tour wordt gepresenteerd door Gert van ’t Hof en Dione de Graaff.