Radio JND toegevoegd aan DAB+-aanbod MTVNL

De radiozender Radio JND is sinds vanmiddag te beluisteren in grote delen van Nederland in de digitale ether via DAB+. De radiozender maakt gebruikt van DAB+-capaciteit van de aanbieder MTVNL. Radio JND zal tijdelijk landelijk te beluisteren zijn via het DAB+-zendernetwerk van MTVNL. Op den duur zal Radio JND alleen te ontvangen zijn via de digitale ether in de regio Eindhoven.

Regionale commerciële radiozenders

Eerder al maakte de commerciële radiozenders TEAM FM en Gigant FM de stap naar de digitale ether. Ook TEAMFM en Gigant FM zenden tijdelijk landelijk uit via DAB+ maar zullen naar verloop van tijd in de regio Noordoost-Nederland te horen zijn. Radio JND zendt naast DAB+ ook uit via Internet. Meer informatie over de radiozender is te vinden via www.radiojnd.nl

Uitbreiding aanbod

Vandaag is ook bekend geworden dat het aanbod van radiozenders via het netwerk van MTVNL de komende periode verder wordt uitgebreid. Dit is bekend geworden tijdens het Salon de la Radio evenement in Parijs. Zo zal onder andere de radiozender Ping FM binnenkort landelijk te ontvangen zijn via het netwerk van MTVNL zo bijkt uit een presentatie die in Parijs is gegeven en dat dit aantal in de loop van 2016 wordt uitgebreid met nog vier radiozenders. Momenteel maakt de landelijke radiozender Groot Nieuws Radio al gebruik van de diensten van MTVNL. Daarnaast zullen op regionaal niveau nog twee zenders worden toegevoegd.

Publieke regionale radiozenders

Naast diverse commerciële radiozenders maken ook enkele publieke regionale radiozenders gebruik van het netwerk van MTVNL. Omroep West (Zuid-Holland Noord) en Radio NH (Noord-Holland) kunnen middels het netwerk van MTVNL hun digitale etherdekking verbeteren op plekken waar de dekking van het regionale kavel op kanaal 8A te wensen overlaat.

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.