Radio Maria hervat uitzendingen via de middengolf

(update met foto’s)De Katholieke radiozender Radio Maria zendt sinds kort weer uit via de middengolffrequentie 675 kHz.

Zendmast ontmanteld

De radiozender moest in september 2015 de uitzendingen via deze middengolffrequentie staken aangezien de zenderexploitant van de middengolfzender in Lopik besloot de dienstverlening te stoppen. De zendmast werd medio september ontmanteld. Sindsdien kon de katholieke radiozender niet meer uitzenden via de middengolf. Radio Maria is nog wel te horen in een heel Nederland via de digitale ether (DAB+). Radio Maria zendt uit via het netwerk van de landelijke commerciële radiozenders en via een aantal bovenregionale DAB+-netwerken.

Aarle Rixtel

Radio Maria heeft op basis van haar uitzendvergunning tot september 2017 de verplichting om ook uit te zenden via de middengolf. In overleg met het Agentschap Telecom mag de radiozender nu uitzenden vanuit het Noord-Brabantse Aarle Rixtel. Radio Maria zendt sinds kort op een laag vermogen uit vanaf deze nieuwe locatie. Het ligt in de bedoeling om op korte termijn de antenne te verbeteren en het vermogen van de middengolfzender op 675 kHz te verhogen zodat een groter deel van Zuid-Nederland kan worden bereikt.

Zuid-Nederland

De radiozender gaat uiteindelijk uitzenden met een vermogen van 5 kiloWatt vanaf de zendlocatie in Noord-Brabant. Het Agentschap Telecom staat een vermogen toe van 25 kiloWatt vanaf de nieuwe locatie. Hiermee wordt een groot deel van de Katholieke doelgroep in Zuid-Nederland en delen van België bereikt. Radio Maria blijft ook te ontvangen via DAB+ en Internet.

Foto’s

Met dank aan Sven Lippert en Eric van Amerongen een aantal foto’s van de opbouw vandaag van de nieuwe middengolfantenne in Aarle Rixtel:

radiomaria_aarlerixtel

IMG_1358

IMG_6043

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.