Radio Maria: Bijna 10.000 euro opgehaald op eerste dag Mariathon

Op de eerste dag van de zogenaamde Mariathon van Radio Maria is 10.000 euro opgehaald. De marathonuitzending die vrijdagochtend begon duurt nog tot zaterdagavond. Tijdens de uitzendingen wordt er opgeroepen tot het doen van donaties.

Mariathon

Tijdens de Mariathon van de Katholieke radiozender wordt er opgeroepen om een financiële bijdrage te leveren voor een goed doel. Het thema van dit jaar is ‘Wereldwijd tot zegen’. In meer dan 70 landen heeft Radio Maria een radiostation. “Het is indrukwekkend  om te zien voor hoeveel mensen de radiozender wereldwijd een steun is in het geloof. Met deze Mariathon willen we aangeven hoe belangrijk het is om de zender financieel te ondersteunen zodat het blijvend tot zegen kan zijn” aldus pater Elias, programmadirecteur van de radiozender.

Donaties

Luisteraars kunnen vandaag nog tussen 06.30 en 22.30 uur bellen naar een telefoonpanel (073-6872000) om hun donatie toe te zeggen. Op de radio is een gevarieerd programma waarin het internationale karakter van Radio Maria doorklinkt. Een aantal projecten krijgt speciale aandacht. Zo lanceerde de wereldfamilie van Radio Maria afgelopen jaar een Arabisch sprekend radiostation. “Juist in deze tijd die wordt gekenmerkt door crisis, oorlog, dood en vervolging van christenen in het Midden-Oosten wil de Wereldfamilie van Radio Maria haar solidariteit met de Arabisch sprekende christenen benadrukken” vertelt priester Georges Salloum, programmadirecteur van het Arabische station.

Tussenstand

Vrijdagavond stond de teller al op bijna 10.000 euro, inmiddels is al een bedrag van meer dan 11.000 euro opgehaald. De radiozender is te ontvangen via middengolffrequentie 675 kHz (Zuidoost Brabant), landelijk via DAB+ en wereldwijd via Internet.

Meer informatie via de website van de radiozender.

Tweets;

Tags voor dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.