Radio Mexico Den Bosch staakt uitzendingen via DAB+

De commerciële radiozender Radio Mexico Den Bosch heeft haar uitzendingen via de digitale ether (DAB+) al weer gestaakt. De uitzendingen van de radiozender begonnen in juni van dit jaar en waren te ontvangen in grote delen van Zuid Nederland.

“Kosten te hoog”

Sinds vrijdag jl. zijn de uitzendingen via DAB+ weer gestopt. “Radio Mexico heeft moeten besluiten om zelf de uitzendingen te staken omdat de kosten te hoog zijn in vergelijking met de inkomsten. Wij betreuren dit besluit ten zeerste maar het is onverantwoord om op deze manier door te gaan.”,aldus de radiozender.

De uitzendingen via Internet gaan gewoon door: “Wij blijven wel gewoon te beluisteren via de diverse streams op de website.” De radiozender stopt ook met live-uitzendingen vanuit de studio van Radio Mexico Den Bosch.

MTVNL

Radio Mexico Den Bosch maakte gebruik van DAB+ capaciteit van de commerciële aanbieder MTVNL. Via kanaal 9C was het signaal via de digitale ether sinds juni te beluisteren in delen van Zuid-Nederland. Hierbij werd gebruik gemaakt van twee steunzenders in Eindhoven en Loon op Zand. Momenteel is via kanaal 9C alleen nog Radio JND te beluisteren.

Radio Mexico Den Bosch

Radio Mexico was vroeger een etherpiraat in de regio Den Bosch. Vanaf 2006 heeft de radiozender enige tijd legaal uitgezonden via een gehuurde etherfrequentie in de regio Den Bosch. In 2010 werden deze uitzendingen gestopt.

Het muziekaanbod van de zender bestaat uit oude en nieuwe volkshits, voornamelijk Nederlandstalig. Daarnaast komen ook minder bekende Nederlandstalige volksnummers aan bod, vaak van Noord-Brabantse artiesten.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.