Mexico FM start testuitzendingen via DAB+ in Noord-Brabant

Sinds dinsdagmiddag is Mexico FM gestart met testuitzendingen via de digitale ether (DAB+). De uitzendingen van de commerciële radiozender met aandacht voor het Nederlandstalige lied zijn via DAB+ alleen te ontvangen in Noord-Brabant.

Mexico FM

Radiozender Mexico FM was vroeger een etherpiraat in de regio Den Bosch. Vanaf 2006 heeft de radiozender enige tijd legaal uitgezonden via een gehuurde etherfrequentie in de regio Den Bosch. In 2010 werden deze uitzendingen gestopt. Zes jaar later is de radiozender opnieuw te horen in de ether, maar dan via DAB+. Radio Mexico is ook te ontvangen via Internet. Het muziekaanbod van de zender bestaat uit oude en nieuwe Nederlandstalige hits. Daarnaast komen ook minder bekende Nederlandstalige volksnummers aan bod, vaak van Noord-Brabantse artiesten.

Per 1 juli van start

Mexico FM maakt gebruikt van het DAB+-netwerk van aanbieder MTVNL via twee steunzenders op kanaal 9C. Naast een steunzender in Eindhoven is er door exploitant MTVNL sinds dinsdag ook een steunzender in Loon op Zand in de lucht gebracht. Met deze twee steunzenders is Mexico FM in een groot deel van Noord-Brabant en aangrenzende provincies te horen. De officiële uitzendingen van Mexico FM starten vrijdag 1 juli om 15.00 uur.

Radio JND

Naast Mexico FM zendt ook de commerciële radiozender Radio JND uit via het netwerk van MTVNL in Noord-Brabant. Deze radiozender was al enige tijd landelijk te horen via het netwerk van MTVNL maar aan die landelijke verspreiding is nu een einde gekomen.

Centraal FM

Eerder dit jaar waren er ook berichten dat de radiozender Centraal FM/Dance XL zou gaan uitzenden via het digitale ethernetwerk van MTVNL. Tot op heden zijn de uitzendingen via  DAB+ nog niet gestart. Ook Xtra Radio wil maar haar themazenders Xtra 24/7 en Xtra Dance op termijn gaan uitzenden via DAB+.

Tweets:

https://twitter.com/infomexicofm/status/747698265995493381

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.