Radio Oost trapt ‘Maart Dialectmaand’ af met ‘Herman Finkers-dag’

RTV Oost trapt dinsdag 1 maart de ‘Maart Dialectmaand’ af met een speciale Herman Finkers-dag op Radio Oost.

Herman Finkers

“Als er iemand ambassadeur van Oost Nederland is, dan is het wel regionale trots Herman Finkers.”, aldus de regionale omroep voor Overijssel op haar website. Tijdens de Herman Finkers-dag worden de mooiste Finkers-nummers gedraaid en kunnen luisteraars verzoekplaten aanvragen en er is een Herman Finkers-quiz waarin de luisteraar zijn of haar kennis over de carbetier kan testen.

Nog meer dialect

In de programma’s van Radio Oost draaien we de hele dialectmaand maart geregeld streektaalmuziek. Luisteraars kunnen hun favoriete dialectplaat aanvragen via Facebook.com/RadioOost en in de laatste week van maart hoor je de 30 meest aangevraagde streektaalliedjes.

TV Oost

TV Oost heeft ook extra aandacht voor de streektaal in maart. Op zondag 13 maart zie je de theatershow Vôt van Helligen Hendrik, waarin de nurkse cabaretier er aan moet geloven: hij gaat kamperen. Op tweede paasdag, maandag 28 maart, sluit Herman Finkers de dialectmaand af met de theatershow Heanig an en rap wat!

Allesplat.nl

Als liefhebber van streektaalmuziek kun je ook luisteren naar onze internetzender AllesPlat.nl met alleen maar dialectmuziek uit Noordoost Nederland. De internetzender Allesplat.nl is een initiatief van de regionale omroepen RTV Oost, Omroep Gelderland, RTV Noord en RTV Drenthe.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.