Radio Royaal wordt Radio 8FM: “Alleen de naam wordt anders”

Voor de luisteraar van Radio Royaal is de grootste wijziging per januari 2016 de wijziging van de naam: Radio 8FM. De programmering blijft ongewijzigd en het format in grote lijnen gelijk. Dit zei Perry Oerlemans van Radio Royaal maandag in het radioprogramma Medialand op Studio Alphen. Wel zal de DAB+-verspreiding van Radio Royaal in Noord-Brabant en Limburg worden stopgezet.

Samenwerking

De regionale commerciële radiozenders Radio Royaal (Randstad) en Freez FM (Noord/Oost Nederland) gaan in 2016 verder onder de naam Radio 8 FM. Radio 8 FM is nu al actief in Noord-Brabant. De drie radiozenders gaan voornamelijk een samenwerking aan op het gebied van marketing en commerciële activiteiten. Freez FM gaat per eind december over op de nieuwe naam Radio 8FM, Radio Royaal volgt vanaf 4 januari 2016.

Radio 8FM

“Radio 8 FM en Radio Royaal/Decibel waren van oudsher elkaars grootste rivalen in Brabant, we hebben elkaar letterlijk de tent uit gevochten. Maar je moet kijken naar de toekomst en niet naar het verleden en de verschillen van vroeger zijn de overeenkomsten van tegenwoordig geworden”, aldus Perry Oerlemans in het radioprogramma over de samenwerking met Radio 8FM. Gekozen is voor de naam Radio 8FM volgens Perry Oerlemans omdat deze radiozender het langst bestaat en een vrij neutrale naam is.

“Drie zenders met zelfde naam”

Voor de luisteraar van Radio Royaal zal de naamswijziging naar Radio 8FM verder weinig verandering met zich meebrengen aldus Oerlemans. “Het zijn drie verschillende radiozenders, gericht op de eigen regio met eigen DJ’s waarbij de radiozenders alle drie dezelfde naam hebben en hun eigen ideeën over de uitwerking van het format houden.” Oerlemans: “Het uitgangspunt van het format is “classic hits” maar de radiozenders kunnen daar hun eigen draai aan geven”.  Voorlopig is het niet de bedoeling dat radioprogramma’s die nu te horen zijn op Radio Royaal ook in andere delen van Nederland te horen zullen zijn.

DAB+

Radio Royaal is per 1 november begonnen met uitzendingen via regionale kavels in Zeeland, Noord-Brabant en Limburg. Deze uitzendingen zullen bij de naamsverandering van Radio Royaal in Radio 8FM worden stopgezet. Radio 8FM zendt zelf al uit via DAB+ in Zuid Nederland. “Het is niet de bedoeling dat de programma’s van Radio 8 FM Randstad buiten de eigen regio te horen zullen zijn”, aldus Oerlemans. Radio 8FM editie Randstad blijft in de Randstad te ontvangen via FM en DAB+ (kanaal 8A).

Decibel

Op het kanaal van Radio Royaal op DAB+ in Zuid Nederland zal een product van zusterzender Radio Decibel worden gezet. Dit zal in eerste instantie een bestaande editie van Radio Decibel zijn maar in de toekomst kan dit ook een niche zender worden van Radio Decibel. “Radio Decibel gaat in het nieuwe jaar een aantal online themakanalen starten op Internet. Na gelang het succes van deze zenders zal één van de themakanalen ook via DAB+ te horen zijn”, aldus Oerlemans.

Interview in Medialand / Studio Alphen is hier terig te luisteren:

https://soundcloud.com/medialandnl/interview-met-perry-oerlemans-over-naamwijziging-radio-royaal

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.