Radio Veronica nu eigendom van Mediahuis

Talpa Network heeft de verkoop van Radio Veronica aan Mediahuis groep formeel afgerond. 3 april j.l. kondigden de mediapartijen een principeakkoord aan, waarna de koopovereenkomst en ook het adviestraject met de Ondernemingsraad nog moest worden gefinaliseerd. Dit proces is afgerond en dus is Mediahuis groep vanaf 1 juli eigenaar van Radio Veronica.

Frequentieveiling

Reden voor de verkoop van Radio Veronica door Talpa Network aan Mediahuis groep is de FM-frequentieveiling die op 4 juli aanstaande plaatsvindt. De overheid heeft besloten dat één eigenaar maximaal drie radiovergunningen mag verwerven, wat voor Talpa Network de noodzakelijke reden was één van haar vier radiomerken te verkopen.

DAB+

Door de verkoop van Radio Veronica aan Mediahuis door Talpa zijn er sinds vandaag wel wat wijzigingen doorgevoerd op diverse DAB+-netwerken. Een aantal radiozenders is verhuisd van DAB+-netwerk en een aantal radiozenders zendt vanaf nu met een andere uitzendkwaliteit uit.

Wijzigingen

  • Vintage Veronica van kanaal 9C naar 7D (MTVNL) in uitzendkwaliteit 96 kbps (was 64 kbps)
  • Sunlite alleen nog te ontvangen via kanaal 9C
  • Radio 10 60’s & 70’s Hits van kanaal 11C naar 9C (in 72 kbps)
  • Radio 10 80s Hits, 538 Classics en Sky Radio Nice & Easy op kanaal 9C -> -> uitzendkwaliteit verhoogd van 64 kbps naar 72 kbps
  • Radio Veronica en Sublime op kanaal 11C -> uitzendkwaliteit verhoogd van 80 kbps naar 104 kbps
  • 538 Non-stop en Sky Radio Hits op kanaal 11C -> uitzendkwaliteit verhoogd van 64 kbps naar 72 kbps