Radio Veronica van start met Veronica Album Top 500 Allertijden

Tot en met 15 februari is de Veronica Album Top 500 Allertijden te horen op Radio Veronica. Het beste album uit de lijst is al bekend ‘Ten’ van Pearl Jam.

Stemmen

Het debuutalbum van Pearl Jam kreeg de meeste stemmen van de luisteraars en sleepte daarmee de hoogste notering in de wacht. U2 en Queen hebben de meeste noteringen in de lijst, allebei zijn ze twaalf keer terug te vinden in de hitlijst. De Rolling Stones maken de top 3 compleet met elf noteringen.

Michael Jackson is het meest succesvol als het gaat om albums met de meeste hits. Van zijn klassieker ‘Thriller’ (positie 9) hebben zeven van de negen tracks de hitlijsten gehaald en van de opvolger ‘Bad’ (positie 34) wisten maar liefst acht van de tien de lijsten te bereiken.

Nederlandse artiesten

De hoogst genoteerde Nederlandse artiest in de Veronica Album Top 500 Allertijden is Kensington. Het album ‘Rivals’ behaalde de zeventiende positie in de hitlijst. Anouk en Bløf delen met elk zeven albums de titel van meest genoteerde Nederlandse artiest.

Nieuwkomers

De nieuwste twee albums in de lijst zijn ‘Origins’ van Imagine Dragons (positie 448) en ‘The Shape I’m In’ van Douwe Bob (positie 456). Beide verschenen op 9 november 2018.

Luisteren

De Veronica Album Top 500 Allertijden is tot en met vrijdag 15 februari 15.00 uur te horen bij Radio Veronica. De radiozender is landelijk te beluisteren via FM en/of DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet. Via Internet is ook exclusief het themakanaal ‘Album Top 750’ te beluisteren.