Radio West brengt weer eigen sportprogramma op de radio

De regionale radiozender Radio West is sinds zaterdag weer begonnen met een eigen sportprogramma. Elke zaterdagmiddag is Radio West Sport te horen tussen 14.00 en 18.00 uur op de regionale radiozender voor het noordelijke deel van Zuid-Holland

In januari 2014 gestopt

In januari 2014 stopte Radio West met een eigen sportprogramma op de radio. Sinds januari 2014 was het programma Sportsignaal op zaterdag te horen bij Radio West. Sportsignaal is een sportprogramma dat wordt uitgezonden bij diverse lokale omroepen in de regio Den Haag waaronder Den Haag FM en Radio Midvliet (Leidschendam-Voorburg, Wassenaar). Het vervallen van een eigen sportprogramma op Radio West had destijds te maken met grote bezuinigingen bij de regionale omroep.

Samenwerking met lokale omroepen

Sinds zaterdag heeft Radio West weer een eigen sportprogramma op de radio met de naam ‘Radio West Sport’. Het programma is elke zaterdag te horen tussen 14.00 en 18.00 uur. Presentator van het programma is Tjeerd Spoor. Marjan de Jong, medewerker afdeling Communicatie bij Omroep West, geeft tegenover MediaMagazine.nl aan dat het programma wordt gemaakt in samenwerkingen met de lokale omroepen in het verzorgingsgebied van Radio West. “Naast de Topklasse besteden we ook aandacht aan voetbal op de andere niveaus, door verslaggevers van lokale zenders uit onze regio bij onze uitzending te betrekken. Denk hierbij aan verslaggevers van Sportsignaal, maar ook aan verslaggevers van WOS (Westland) en Studio Alphen (Alphen aan den Rijn en omstreken)”, aldus de Jong.

De Jong geeft aan dat de samenwerking tussen Omroep West en Sportsignaal niet beëindigd is. “De samenwerking is niet gestopt, maar we geven er een andere invulling aan, omdat we ook andere lokale zenders en hun clubs bij de uitzending willen betrekken.”, aldus de Jong.

Geen plannen voor sportprogramma op zondag

Er zijn volgens Marjan de Jong nog geen plannen om ook op zondag en sportprogramma te gaan starten op Radio West: “Op dit moment zijn daar geen plannen voor, omdat de meeste clubs in onze regio op zaterdag hun wedstrijden spelen. Maar uiteraard sluiten we niets uit voor wat betreft de toekomst.”, aldus De Jong tegenover MediaMagazine.nl

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.