NPO Radio 1 wint dit jaar drie RadioFreak Awards

De publieke nieuws- en sportzender NPO Radio 1 heeft dit jaar de meeste RadioFreak Awards binnengesleept. Het radiostation heeft volgens het publiek het beste nachtprogramma, de beste nieuwslezer en beste verslaggever in huis. Ook Radio 538 en 3FM zijn in de prijzen gevallen. Vandaag zijn de winnaars van de RadioFreak Awards bekend gemaakt door de gelijknamige website.

Beste nieuwslezer

2016 is het jaar van Amber Brantsen (27) en dat vinden de bezoekers van RadioFreak.nl ook. Ze hebben haar met afstand tot Beste nieuwslezer verkozen. Ze is sinds begin dit jaar de vaste stem van het Radio 1 Journaal naast presentator Jurgen van den Berg. En werd door de Volkskrant ook nog eens gekozen tot radiotalent van het jaar. Haar mooie duidelijke stem en grote inhoudelijke kennis hebben ervoor gezorgd dat het publiek haar ook voor de RadioFreak Award omarmde. Naast Amber waren ook Jan van de Putte (Radio 1) en Bart Jan Cune (Radio 538) genomineerd.

Beste nachtprogramma

‘Nachtzuster’ (NPO Radio 1 / Omroep Max) heeft de RadioFreak Award gekregen voor Beste nachtprogramma. Astrid de Jong (44) is de grote steun en toeverlaat voor de luisteraar in de nacht en de bezoekers van RadioFreak.nl waarderen dat. Voor de prijs waren ook ‘Vroeg op Frank’ (NPO Radio 2) en Markplaats (3FM) genomineerd.

Beste verslaggever

Gio Lippens heeft de prijs voor beste verslaggever dit jaar gewonnen. Hij is vooral bekend als kenner van het wielrennen en presenteert af en toe Langs de Lijn op NPO Radio 1. Daarnaast is hij vaste sportcommentator van het Radio 1 Journaal. Een uitstekende verslaggever die het publiek kan waarderen. Ook Elfanie Toe Laer (BNR) en Martijn Grimmius (NPO Radio 1) waren genomineerd.

Beste vormgeving

Het is Radio 538 opnieuw gelukt om de RadioFreak Award voor beste audiovormgeving in de wacht te slepen. Onder leiding van Chris Hartgers van Radio 538 werd onlangs het jinglepakket weer vernieuwd. Ook Sky Radio en Qmusic waren genomineerd. De radiozender ging er ook vandoor met de RadioFreak Award voor Beste marketing vandoor gaan. Ook Qmusic en Radio 10 waren genomineerd.

Beste visual radio

Voor het eerst is er een RadioFreak Award voor Beste visual radio en 3FM gaat er met overmacht mee vandoor. De publieke popzender is al jaren pionier met het in beeld brengen van radio en het koppelen aan internet. Een verdiende prijs dus voor 3FM internetbaas Koen Maas en zijn team. Ook Radio 538 en Qmusic waren genomineerd.

RadioFreak Awards

Met de RadioFreak Awards zet de gelijknamige website radiomakers en medewerkers van radiostations achter de schermen in het zonnetje. Niet de bekende dj’s of presentatoren, maar verslaggevers, nieuwslezers en radiomakers in de nacht maken kans om in de prijzen te vallen. Het is niet duidelijk hoeveel stemmen er in totaal zijn uitgebracht.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.