zendschip KBC Radio (C) Mediamagazine

Radiolichtschip Jenni Baynton in financiële problemen

Het radiolichtschip Jenni Baynton in Harlingen zit financieel in zwaar weer. Dit bericht de regionale omroep Omrop Fryslân.

Geen inkomsten

Het schip heeft door de coronacrisis geen inkomsten meer, meet het onderhoud gaat wel door. Het schip is een tijd lang gebruikt om radio te maken vanaf de zee. Zo kwamen onder andere de uitzendingen van Radio Waddenzee in het verleden van het rode schip.

Zorgen

Sietse Brouwer, voorzitter van de Stichting Vrienden van het Lichtschip, maakt zich nu dan ook grote zorgen. “Wij hebben het altijd wat kunnen redden door de radio-uitzendingen die hier vandaan kwamen. Dat was al wat minder de afgelopen tijd, dus we wilden het schip zo maken dat het gebruikt worden kan door anderen. Presentaties, exposities, zulke dingen“, aldus Brouwer tegenover de regionale omroep.

Actie houden

De stichting heeft geld en vrijwilligers nodig om het schip te onderhouden. “We zijn voor het laatst op het water geweest in 2009, en officieel moet dat een keer in de vijf jaar. Dus wij zijn net te laat. Dat kost 15.000 euro,” zegt Brouwer. De stichting is nu met een actie bezig om dat geld bijeen te krijgen.

Meer informatie op de website van Stichting Vrienden van het Lichtschip.