RADIONL Kids stopt met uitzenden via FM en DAB+

De radiozender RADIONL Kids stopt per 20 december aanstaande met haar uitzendingen via DAB+ en FM. De radiozender gaat wel door via Internet.

De radiozender voor kinderen begon op 1 december van het vorige jaar met haar uitzendingen. De radiozender is in de regio Eindhoven te ontvangen via FM en via de digitale ether (DAB+) in grote delen van Zuid-Nederland.

Einde uitzendingen

Op 20 december worden de uitzendingen via de FM en DAB+ gestaakt. “We doen dit met pijn in ons hart maar bedankt voor het luisteren naar ons de afgelopen jaren op de FM en DAB. De regels voor het maken van radio programma’s zijn door de overheid aangepast en daarom kan RADIONL Kids niet blijven uitzenden op FM en DAB. Zouden we dat wel doen dan krijgen we boetes die we niet kunnen betalen.“, aldus de radiozender in een verklaring.

Online

RADIONL Kids gaat wel gewoon door met uitzenden maar dan alleen via de internet radios, apps, en website. Het is nog niet duidelijk welke radiozender gaat uitzenden via de FM en DAB+-capaciteit van de radiozender.