RADIONL start radiozender voor kinderen: RADIONL Kids

De regionale commerciële radiozender RADIONL start op vrijdag 1 december een nieuwe radiozender: RADIONL Kids. 

Via FM en DAB+

De radiozender voor kinderen zal in de regio Eindhoven te horen zijn via de FM en in delen van Noord-Brabant en Limburg via de digitale ether (DAB+). Daarnaast zal de radiozender wereldwijd te beluisteren zijn via Internet.

Puur NL

RADIONL Kids vervangt in de regio Eindhoven de radiozender RADIONL op 93,6 MHz. Deze frequentie is niet meer benodigd aangezien per aanstaande vrijdag RADIONL in heel Noord-Brabant en Zeeland op de frequenties van Puur NL te horen is.

De eigenaar van Puur NL heeft een productie-overeenkomst gesloten met het bedrijf achter RADIONL voor het doorgeven van deze radiozender per 1 december. RADIONL is per 1 december in de regio Eindhoven te beluisteren via de frequentie 90,3 MHz.

Twee frequenties

Aangezien RADIONL al een productie-overeenkomst had met de eigenaar van de frequentie 93,6 MHZ in Eindhoven zou de radiozender te horen zijn op twee frequenties in de regio Eindhoven.

Kinderen

In de regio Eindhoven gaat RADIONL daarom een nieuwe radiozender in de lucht brengen: RADIONL Kids. Dit heeft de eigenaar van RADIONL, Nico Silvius, bevestigd aan deze website. De radiozender die zich richt op kinderen tot 12 jaar.

FM en DAB+

De nieuwe radiozender zal in de regio Eindhoven naast FM-frequentie 93,6 MHz in delen van Noord-Brabant en Limburg te horen zijn via de digitale ether (DAB+) op kanaal 7A. De uitzendingen van de nieuwe radiozender gaan vrijdag 1 december in de loop van de dag van start.

Vanaf 1 januari 2018 is de radiozender ook in Zuidwest Nederland en Noordwest Nederland te ontvangen via de digitale ether via kanaal 9D. Wereldwijd is de radiozender te beluisteren via radionlkids.nl.

Bijlage

Ontvangstgebied RADIONL Kids per 1 december 2017: