Radioplayer.be officieel gelanceerd in België

Radiozenders in België hebben gezamenlijk Radioplayer.be gelanceerd waarmee het mogelijk is om via Internet te luisteren naar radiozenders in België. Luisteren is mogelijk via een app op smartphone of tablet en via de website Radioplayer.be. De app is beschikbaar in Apple’s App Store of via Google Play.

Publiek en commercieel

Radioplayer.be is een initiatief van VRT, DPG Media en Mediahuis waardoor zowel publieke als commerciële radiozenders uit Vlaanderen zijn te beluisteren. Ook de Franstalige radiozenders doen mee aan dit initiatief.

“Digitaal luistercomfort”

Via Radioplayer wil VRT samen met de hele radiomarkt de Vlaamse radioluisteraar nog meer digitaal luistercomfort bieden, naast de beschikbaarheid van ons aanbod via onze eigen apps, DAB+ en digitale televisie“, laat Els Van de Sijpe, de manager radio van de VRT weten.

“Digitaliseren”

Als nu al 1 op 5 Vlamingen digitaal naar audio luistert, zien we het als nationale radiomerken onze plicht om heel de radiosector aan te moedigen om te digitaliseren. Zo kan de luisteraar in alle comfort kiezen voor bijvoorbeeld Qmusic via DAB+ in de wagen, luisteren in onze app op het werk of via z’n gloednieuwe smart speaker thuis.“, aldus An Caers, de directeur radio bij DPG Media.

Autoproducenten

Radioplayer werkt ook samen met autoproducenten om het gezamenlijke radioplatform in het dashboard van auto’s te verwerken. Het idee komt overgewaaid uit Groot-Brittannië waar de Britse openbare omroep BBC begon met Radioplayer. Intussen bestaat het platform al in tien landen waaronder Duitsland, Zwitserland, Denemarken en Noorwegen.

Carplay

De app beschikt ook over ondersteuning van Apple’s Carplay en kan daarmee ook eenvoudig worden gebruikt in auto’s die beschikken over Carplay van Apple.