Radioprogramma ‘Alles Plat’ van start op vier regionale omroepen

Vanaf vandaag zullen vier regionale omroepen in Noord- en Oost Nederland het muziekprogramma Alles Plat uitzenden tussen 19.00 en 20.00 uur.

Nedersaksische dialect

De vier regionale omroepen, RTV Noord, RTV Drenthe, RTV Oost en Omroep Gelderland zetten zich met het radioprogramma Alles Plat gezamenlijk in voor de Nedersaksische dialecten.

“Kosten verdelen”

‘Door samen op te trekken bereiken we een groot publiek en kunnen we de kosten over vier omroepen verdelen’, zegt hoofdredacteur Mischa van den Berg van RTV Noord. ‘We hebben gemerkt dat streektaal leeft bij de discussie over bijvoorbeeld ‘Klouk’ en ‘Twij Deuntjes veur Ain Cent’.

Groot platform

Op werkdagen tussen 19.00 uur en 20.00 uur is op de vier radiozenders het radioprogramma Alles Plat te horen, met uitsluitend artiesten uit het Nedersaksisch taalgebied en muziek in de streektaal. ‘Met drie miljoen inwoners is er een groot platform. Niet alleen voor de luisteraars, maar ook voor de artiesten.’, aldus Van den Berg.

Televisie

In de loop van het aar zullen ook formats voor televisie en de online-kanalen gelanceerd worden, waarin het Nedersaksische taalgebied centraal staat.

Samenwerking

De samenwerking tussen de vier regionale omroepen in het radioprogramma Alles Plat maakt onderdeel uit van een verregaande samenwerking tussen de vier regionale omroepen. De samenwerking richt zich op de techniek, P&O, financiën en sales. De journalistieke redacties blijven onafhankelijk. Waarschijnlijk zullen de omroepen ook voor verschillende programma’s gaan samenwerken.

Online

Alles Plat is ook te beluisteren alles online radiozender via de website Allesplat.nl of via deze directe luisterlink.

Audio:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.