Radiospel ‘De Stemband’ terug bij Radio Veronica

Vanaf vandaag is het radiospelletje De Stemband terug bij Radio Veronica. Ieder uur maken luisteraars kans op een geldprijs die kan oplopen tot 25.000 euro.

Tot en met medio september is De Stemband iedere werkdag tussen 07.00 en 20.00 uur, en in het weekend tussen 08.00 en 20.00 uur, te horen bij Radio Veronica. Luisteraars die een stem herkennen kunnen het woord STEMBAND sms’en naar nummer 8090.

De Stemband start met een geldbedrag van € 100,- en ieder uur komt daar € 100,- bij. Hoe langer het duurt voordat een stem geraden wordt, hoe hoger het geldbedrag wordt. Het bedrag kan oplopen tot € 25.000.

Kees Schilperoort

De Stemband is een radiospel met een lange geschiedenis. Het spelletje is ooit begonnen in de jaren 70 onder de naam ‘Raden Maar’ bij de KRO met Kees Schilperoort. Het spelletje was toen onderdeel van het radioprogramma Van Twaalf tot Twee. Dit programma werd in 1976 gestaakt. Het huidige radiospel ‘Het Geluid’ van Q-music lijkt veel op ‘Raden Maar’ omdat niet de stem van een bekende Nederlander moest worden geraden maar een geluid.

De Stemband

In de jaren 80 werd het spelletje nieuw leven in geblazen bij de toen nog publieke omroep Veronica onder de naam ‘De Stemband’. In dit radioprogramma moest het stemgeluid van een bekende Nederlander worden geraden. In 1998 werd het programma dat toen op Radio 538 werd uitgezonden definitief stopgezet. In 2003 werd het programma De Stemband uitgeroepen tot leukste radioprogramma aller tijden. De bijbehorende prijs werd toen uitgereikt aan de zoon van Kees Schilperoort.

Radio Veronica

Radio Veronica is landelijk te ontvangen via FM, DAB+, alle digitale radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Commercial van Radio Veronica over ‘De Stemband’:

https://www.youtube.com/watch?v=aRSnqA4j-UA&feature=youtu.be

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.