Radiozender Sublime in actie voor spierziekte ALS

Vandaag start op Sublime een radiocampagne ter promotie van de 7e editie van de Amsterdam City Swim en daarmee is tegelijkertijd het startsein gegeven voor een partnership tussen het radiostation en de Stichting Amsterdam City Swim.

Geen oplossing

Nog steeds is er geen oplossing gevonden voor de dodelijke ziekte ALS. “Daarom zwemmen we op 9 september door de Amsterdamse grachten met als doel zoveel mogelijk donatiegeld ophalen voor onderzoek naar ALS en voor kwaliteitsverbetering van het leven van ALS-patiënten.“, aldus de radiozender in een persbericht.

Amsterdam City Swim

Jaarlijks zwemmen er zo’n 2500 volwassenen en 300 kids mee aan de Amsterdam City Swim. Het evenement heeft in 6 jaar tijd ruim €10 miljoen opgehaald. Geld dat besteed is aan diverse projecten zoals GEN-onderzoek en aan het ondersteunen van de patiëntenvereniging.

“Trots”

De organisatie is er trots op dat A-merken zich blijvend verbinden aan de Amsterdam City Swim. “Met Sublime Doing toont het radiostation initiatieven die de wereld een beetje beter maken. Door het ‘Nieuws van de Vooruitgang’ (Elk uur op het halve uur op de zender te horen), streeft het radiostation naar berichtgeving over innovatie, duurzaamheid en maatschappij.”, aldus de radiozender.

Inschrijven

De stichting Amsterdam City Swim blijft zich inzetten voor ALS totdat ALS ‘van de kaart is’. Inschrijven kan via deze website.