Radiozenders met speciale programmering op schrikkeldag

Vandaag, maandag 29 februari 2016, is het schrikkeldag. Diverse radiozenders komen vandaag met een speciale programmering.

Schrikkeldag

De schrikkeldag wordt één keer per vier jaar toegevoegd omdat de werkelijke astronomische lengte van een jaar niet precies 365 dagen is, maar 365,2421875 dagen; dus ongeveer 365 en een kwart dag. Om dit te compenseren wordt er een schrikkeldag toegevoegd aan de kalender, zoals vandaag.

Radio 10

Radio 10 draait vandaag alleen muziek van artiesten die maar één hit gescoord hebben. Denk bijvoorbeeld aan Music, wereldwijd een grote hit en een klassieker, maar de enige hit van John Miles. Met Runaway train scoorde Soul Asylum een grote hit, maar het bleef voor deze band bij deze ene hit. Andere bekende eendagsvliegen zijn Roger Glover met Love is all, King met Love & pride en ook Bobby McFerrin scoorde maar één hit met Don’t worry, be happy. Toch zijn deze nummers niet weg te denken van de radio en eert Radio 10 de eendagsvliegen op de schrikkeldag van 2016. Radio 10 is te ontvangen via FM, DAB+, alle digitale radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Sky Radio

Sky Radio draait deze maandag alleen maar nummer één hits. Dit doet het stations met een zogenaamde ‘Schrikkeldag #1 dag . Tot 17:00 uur draait de zender alleen maar nummer 1 hits van onder anderen Adele, Robbie Williams, Katy Perry en Coldplay. Sky Radio is te ontvangen via FM, DAB+, alle digitale radiopakketten en wereldwijd via Internet.

KX Radio

De publieke themaradiozender KX Radio vult deze dag in met ‘Hidden Track dag’. “Omdat de dag eigenlijk verborgen is, hebben we de HiddenTrackdag in het leven geroepen! Wat het inhoudt? Op veel albums staat na de laatste track, en na een paar minuten stilte nog “, aldus de radiozender op haar website. Vandaag hoor je aan het einde van elk uur zo’n hidden track op KX Radio. KX Radio is te ontvangen via Internet.

JOE FM

Ook de Belgische commerciële radiozender staat stil bij deze extra dag in 2016. De DJ’s van JOE FM roepen tijdens de extra werkdag de hulp in van enkele ‘schrikkeldj’s’. Zo zullen onder andere Kürt Rogiers, Steven Goegebeur, Pat Krimson, Olga Leyers, Erik Goossens, Birgit Van Mol en Gert Verhulst presenteren maandag 29 februari mee presenteren op JOE FM. JOE FM is in Zuid Nederland te ontvangen via de FM en wereldwijd via Internet.

Tweets:

 

 

Eén reactie

  1. Ja, Sky is wel lekker origineel met alleen nummer 1 hits van Adele, Robbie Williams, Katy Perry en Coldplay. Dat horen we anders nooit op Sky…..

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.