Radiozenders Radio 538 en Qmusic blij met luistercijfers

Radiozenders Radio 538 en Qmusic zijn blij met de luistercijfers over de periode juni/juli van dit jaar. Radio 538 is weer de best beluisterde radiozender van Nederland. NPO Radio 2 moet een stapje terug doen.

“Het station voor de zomer”

Menno de Boer, radio director 538: “Deze cijfers laten zien dat 538 hét station voor de zomer is. We zijn ontzettend trots dat we met dit geweldige team wekelijks ruim 3,3 miljoen luisteraars bereiken met het geluid van nu en spraakmakende programma’s. In juni zond Frank Dane weer wekelijks uit vanuit de tuinen van bekende Nederlanders met de Frank & Vrijdag Show Tuintour, verlengden we het contract met Armin van Buuren en nam Ivo van Breukelen de presentatie van de Top 40 over. In juli waren we als enige Nederlandse station aanwezig op ‘Tomorrowland’, het grootste dance-event ter wereld, zonden Coen & Sander een bijzondere show uit vanaf de zolderkamer van Coen en haalde Edwin Evers ruim € 185.000 op tijdens de Evers Staat Op Run voor Spieren voor Spieren. Zomer = 538!

Qmusic

Ook Qmusic is blij met de recente luistercijfers. Qmusic heeft in de meetperiode juni – juli de positie van tweede radiozender van Nederland binnen de belangrijke doelgroep 20 – 49 jaar heroverd op NPO Radio 2. Het marktaandeel van Qmusic kwam in deze periode uit op 14%, wat 5% stijging betekent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

“Mooi cijfers”

Zendermanager Dave Minneboo laat weten: “Qmusic heeft deze zomermaanden mooie cijfers neergezet. De Foute Maand, die traditioneel eindigt met de Foute Party, weet veel luisteraars aan ons te binden. We zien een mooie groei ten opzichte van vorig jaar en deze hopen we de komende tijd te versterken. Op dit moment spelen we het populairste radiospel van Nederland ‘Het Geluid’. En binnenkort starten we met de nieuwe programmering. Zo zijn Mattie & Marieke vanaf aanstaande maandag te horen in de ochtend en maakt Domien Verschuuren vanaf oktober de middagshow.