Rechter zet streep door plan landelijke middengolfzender Quality Radio BV

De rechtbank in Rotterdam heeft een streep gezet door de plannen van Quality Radio BV om een landelijke radiozender te starten op de middengolffrequentie 747 kHz.

Rechtszaak

Dinsdag 11 oktober diende er een rechtszaak voor de rechtbank in Rotterdam waarbij Quality Radio BV eiste dat de middengolffrequentie op 747 KHz dient te worden ingezet voor een landelijke radiozender.Het huidige beleid van het Ministerie van Economische Zaken is gericht op kleinvermogen middengolfzenders. Er zijn al diverse vergunningen uitgegeven aan radiozenders op de frequentie 747 kHz met een vermogen tot maximaal 100 watt. Een aantal radiozenders is al gestart met de uitzendingen via de genoemde frequentie.

Ongegrond

Uit de uitspraak van de rechtbank blijkt nu dat de eis van Quality Radio BV om de frequentie in te zetten voor een landelijke radiozender ongegrond is verklaard. Hiermee lijken de ambities om een landelijke radiozender te starten op de 747 kHz onder de naam ClassicRadio747 van de baan. Quality Radio kan nog in beroep gaan tegen de uitspraak.

Derde partijen

Naast Quality Radio en een gemachtigde namens de minister van Economische Zaken hebben ook een aantal derde partijen deelgenomen aan de rechtszaak op 11 oktober zo blijkt uit de uitspraak. Onder andere andere Salland Broadcasting, Stichting Administratiekantoor Lichtschip Jenni Baynton B.V. en de Vereniging KRCO (Kleine regionale commerciële omroepen) kwamen bij de rechtszaak aan het woord.

De gehele uitspraak is te lezen via de website rechtspraak.nl

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.