Record op record voor AVROTROS-serie ‘De Luizenmoeder’

De AVROTROS-serie De Luizenmoeder behaalt zowel online als op de lineaire televisie goede kijkcijfers. De derde aflevering behaalde zondagavond meer dan 2,4 miljoen kijkers en was daarmee het best bekeken programma op de zondagavond. Dit blijkt uit cijfers van de Stichting Kijkonderzoek (SKO). Vorige week scoorde het programma al 1,3 miljoen kijkers op de zondagavond.

Online

Ook online behaalt de serie goede cijfers. De uitzending van De Luizenmoeder van 21 januari 2018 heeft een uitgesteld kijken record verbroken. Niet eerder sinds de start van de meting van uitgesteld kijken in 2008 keken zo veel mensen uitgesteld naar een programma.

Het programma had 1.640.000 kijkers op de uitzenddag en de 6 daaropvolgende dagen. In totaal -inclusief het live kijkgedrag- keken er via de televisie 2.607.000 mensen van 6 jaar en ouder.

Record

De tweede uitzending van De Luizenmoeder verbreekt ook het record van de eerste uitzending van 14 januari wanneer we het uitgesteld kijkgedrag op de uitzenddag buiten beschouwing laten (1-6 dagen na de uitzenddag). Er keken 844.000 kijkers uitgesteld naar de eerste aflevering op dag 1 t/m 6 na de uitzenddag. Voor de tweede aflevering waren dat er 1.217.000. Online keken 166.000 mensen naar de eerste aflevering, waarmee het totaal aantal kijkers op 1.760.000 komt.

Serie

De Luizenmoeder is een Nederlandse comedyserie van AVROTROS, waarin Jennifer Hoffman de hoofdrol speelt van luizenmoeder. De serie, die gebaseerd is op zeer herkenbare situaties op de basisschool en het schoolplein. De serie is elke zondagavond te zien rond 20.30 uur op NPO 3. Terugkijken kan via de website van de NPO.

Tags voor dit artikel