Recordaantal aanmeldingen tiende serie Boer zoekt Vrouw

Een recordaantal van 635 boeren heeft zich aangemeld bij KRO-NCRV voor het tiende seizoen van Boer zoekt Vrouw. Hieruit zijn tien boeren geselecteerd die via het programma de liefde van hun leven hopen te ontmoeten. Deze boeren worden zondag 13 mei voorgesteld aan de kijkers. Vervolgens hebben vrijgezellen die het warm krijgen van een van deze boeren twee weken de tijd om een brief te schrijven.

Verschillende

De boeren variëren in leeftijd van halverwege de twintig tot 60 jaar oud. Ze hebben vee, akkerbouw of een kwekerij en wonen verspreid over het land. Hoe verschillend ze ook zijn, ze hebben één ding gemeen: het is hun allergrootste wens om verliefd te worden. Een maatje te vinden om koffie mee te drinken, de dag mee door te nemen en oud mee te worden. Iemand met wie ze samen het erf af kunnen gaan en waar ze ’s ochtends naast wakker worden.

Verlegenheid

De KRO-NCRV werd onlangs in verlegenheid gebracht door een lek in het aanmeldsysteem op haar website. Door een bij KRO-NCRV stonden honderden foto’s en brieven van Boer Zoekt Vrouw-kandidaten op het internet. Het lek is gedicht en de omroep heeft haar excuses aangeboden.

Voorstelronde

In het najaar is te zien hoe het de boeren vergaat op liefdespad. De voorstelronde voor het nieuwe seizoen is zondag 13 mei vanaf 20.20 uur te zien op NPO 1.