Recordaantal kijkers voor PSV-Ajax op FOX Sports

Een recordaantal kijkers heeft zondag live op FOX Sports naar de wedstrijd PSV – Ajax gekeken. In totaal zagen 1.076.000 kijkers PSV in eigen huis met 3-0 winnen van Ajax op FOX Sports. Dit bericht de televisiezender in een persbericht.

Kijkers

Het aantal kijkers is de optelsom van FOX Sports 1 (909.000 kijkers), FOX Sports 3 (132.000 kijkers) en het aantal kijkers dat online of via de app keek (35.000). De wedstrijd was op zowel FOX Sports 1 als FOX Sports 3 te zien, omdat op kanaal 3 een extra lange voorbeschouwing vanuit het Philips Stadion werd uitgezonden.

Meer dan één miljoen

Het is de tweede keer dat een live Eredivisiewedstrijd meer dan een miljoen kijkers trekt op de sportzender. Eerder dit kalenderjaar bepaalden eveneens PSV en Ajax het toenmalige record in de uiteindelijke kampioenswedstrijd. 1.061.000 kijkers zagen op 15 april PSV de titel in de wacht slepen.

Basispakket

Bij een aantal aanbieders zoals Online.nl, Canal Digitaal en T-Mobile Thuis is FOX Sports 1 (Eredivisie) te ontvangen in het digitale basispakket. Bij andere aanbieders moet vaak een aanvullende premium abonnement worden afgesloten.