Regio Bollenstreek kiest voor NENS als lokalo

lokaleomroepHet ziet er naar uit dat Unity FM/TV niet langer de lokale omroep voor de gemeenten in de Bollenstreek zal zijn. Ook de gemeente Lisse spreekt nu de voorkeur uit voor de lokale omroep NENS. De definitieve beslissing over de vergunning wordt genomen door het Commissariaat voor de Media.  Dit bericht het Leidsch Dagblad.

 

NENS is nu nog de lokale omroep voor Noordwijk en Noordwijkerhout; de naam staat voor Noordwijk En Noordwijkerhout Samen. Maar de omroep moet gaan nadenken over een nieuwe naam want het werkgebied wordt flink groter. Daartoe aangespoord door de gemeente Teylingen wil Nens een visie ontwikkelen op de toekomst als Bollenstreekomroep. ,,Nens denkt niet in ‘groot, groter, grootst’, maar in de discussie over fuseren of intensiever samenwerken in de Bollenstreek, komt dit wel op een mooi moment. We gaan ervoor”, zei Nens-eindredacteur Ard Zandbergen eerder.

De plannen leken aanvankelijk spaak te lopen door de keuze van Lisse om bij Unity FM te blijven. De wet schrijft namelijk voor dat het uitzendgebied van een lokale omroep één geografisch geheel vormt. Maar nu na Hillegom en Teylingen ook Lisse kiest voor Nens, lijkt niets de vorming van een Bollenstreekomroep meer in de weg te staan.