Regionale editie van Q-music in Limburg gestart

qmusicDe regionale editie van Q-music in de provincie Limburg is onder de naam Q-music Limburg van start gegaan via de FM-frequenties waar tot op heden de radiozender RadioNL te horen is geweest.

 

Q-music Limburg is te ontvangen via vijf FM-frequenties in de provincie Limburg. Deze frequenties werden tot op heden verhuurd aan de regionale commerciële radiozender RadioNL. Q-music Limburg zendt een aantal uren per dag een afwijkend programma uit ten opzichte van de landelijke editie van Q-music. Vooralsnog zal Q-music Limburg elke dag tussen negen uur ’s ochtends en een uur ’s middags een aparte Limburgse programmering verzorgen. De zender trapt af, net als Q-music landelijk, met Het Foute Uur, waarin Limburgse bedrijven een lijst met ‘goed-foute’ verzoeknummers kunnen doorgeven. Vervolgens neemt dj Joep Roelofsen uit Weert het stokje over.

,,Landelijke commerciële zenders als Radio 538, Radio Veronica en Skyradio zijn in het zuiden in de auto nauwelijks te ontvangen. Het is veel mensen een doorn in het oog dat als je in het zuiden onderweg bent en een van deze zenders op wilt zetten de radio begint te sputteren en kraken. De enige Nederlandse popzender die je in de auto in Limburg tot nu toe probleemloos kan ontvangen is 3FM. Daar komt Q-music nu bij.”, aldus initiatiefnemer Michael Bartelet in dagblad De Limburger.

Onlangs gaf het Commissariaat voor de Media hem toestemming om een samenwerking met een landelijke commerciële partij aan te gaan waardoor het ontwikkelen van een regionale poot van Q-music in een stroomversnelling terechtkwam.

De radiozender Q-music Limburg wordt geproduceerd door het in Maastricht gevestigde mediabedrijf Radio Limburg 97FM B.V.