Regionale omroep RTV Rijnmond schrapt 15 banen door bezuinigingen

RTV Rijnmond gaat met ruim 15 arbeidsplaatsen minder het nieuwe jaar in. Dat is het gevolg van de bezuinigingen die staatssecretaris Dekker alle dertien regionale omroepen vanaf volgend jaar heeft opgelegd. Het personeel is vrijdagavond geïnformeerd aldus de website van de regionale omroep voor Zuid-Holland Zuid.

Nieuws en sport

De omroep gaat zich voornamelijk concentreren op nieuws en sport. RTV Rijnmond ziet zich gedwongen tot die keuze; de omroep moet vanaf volgend jaar 850 duizend euro bezuinigen. Het zoeken naar meer efficiency met de twaalf andere regionale omroepen strandde twee maanden geleden met de haven in zicht. Het voornemen om de redactie en de programmering te ontzien, kan daardoor niet worden uitgevoerd.

Radioprogramma’s verdwijnen

Er komt op Radio Rijnmond een einde aan het muziekprogramma Live uit Lloyd, het sportprogramma op zaterdagmiddag met het amateurvoetbal, Country en Omstreken, A Deeper Shade of Soul en Wakkere Honden. De programmering op TV Rijnmond zal meerdere malen per dag worden ververst met actueel nieuws.

Keuzes

“Je moet natuurlijk keuzes maken in zo’n proces”, zegt directeur Bert Klaver van RTV Rijnmond. Daarom wordt ingezet op ‘sport, nieuws, achtergronden en evenementen’. Klaver: “Daar zijn we als regionale omroep sterk in. En dat willen we ook uitstralen in onze regio. Maar dat betekent ook dat je andere programma’s moet laten vallen.”, aldus Klaver.

Actueler

Tegelijkertijd zal worden ingezet op een snellere productie van beeld ten behoeve van site, app en sociale media. De uitingen van de omroep zullen op die manier mee bewegen met de nieuwsconsument. De samenwerking met de lokale omroepen in de regio wordt geïntensiveerd.

Bezuinigingen

RTV Rijnmond is niet de eerste regionale omroep die bezuinigingen moet doorvoeren waarbij banen verloren gaan. Eerder moesten onder andere NH (Noord-Holland), RTV Utrecht, RTV Noord en Omroep Flevoland bezuinigingen aankondigingen waarbij banen worden geschrapt.

Video:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.