(C) Mediamagazine

Regionale omroepen in actie: Samen voor de Voedselbank

De regionale omroepen houden ook dit jaar weer een grote inzamelactie voor de voedselbank. De eerste omroepen gaan vandaag van start met de actie “Samen voor de Voedselbank”

Succes

Na de successen van de twee afgelopen jaren hopen de regionale omroepen de opbrengst van de actie in 2015 -met een eindstand van 2,8 miljoen euro –  te overtreffen. De gezamenlijke actie wordt door elke deelnemende regionale omroep gehouden tot en met 16 december 2016.

Actieperiode

Tot en met 16 december staan zeven regionale omroepen in Nederland in het teken van de actie Samen voor de Voedselbank. Tijdens de actie, vlak voor de Kerstperiode, zamelen de omroepen langhoudbare levensmiddelen in voor de voedselbanken in hun eigen uitzendgebied.

Alle kijkers, luisteraars en webbezoekers van RTV Drenthe, RTV Oost, Omroep Gelderland, Omroep Brabant, L1, NH en Omroep West worden  opgeroepen aan de actie mee te doen. De inzameling van de langhoudbare producten wordt uitgevoerd in samenwerking met de regionale voedselbanken, alle inwoners en diverse gemeenten, bedrijven en instellingen.

Samen sterk

De regionale omroepen zijn samen in staat om Nederland te betrekken bij deze inzamelactie, die ook zorgt voor sociale binding in de regio. Of zoals voorzitter Harrie Timmerman van de Drentse Voedselbanken het vorig jaar verwoordde: “Het is hartverwarmend wat hier gebeurt”.

De betrokkenheid met de samenleving staat in deze actie centraal en het stimuleert mensen om wat voor hun buurtgenoten te doen. Iedereen kan meehelpen. In heel het land worden inzamelpunten opgezet waar houdbare levensmiddelen gedoneerd kunnen worden. Meer informatie via de website van de actie.

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.