Regionale omroepen: ook dit jaar met actie ‘Samen voor de Voedselbank’

De regionale omroepen houden ook dit jaar in december weer een grote inzamelactie voor de voedselbanken. Na de successen van de twee afgelopen jaren hopen de regionale omroepen de opbrengst van de actie in 2015 -met een eindstand van 2,8 miljoen euro – te overtreffen. De gezamenlijke actie wordt door elke deelnemende regionale omroep gehouden van 7 tot en met 16 december 2016, aldus een persbericht.

Actieperiode

Van 7 tot en met 16 december staan zeven regionale omroepen in Nederland in het teken van de actie Samen voor de Voedselbank. Tijdens de actie, vlak voor de Kerstperiode, zamelen de omroepen langhoudbare levensmiddelen in voor de voedselbanken in hun eigen uitzendgebied. Alle kijkers, luisteraars en webbezoekers van RTV Drenthe, RTV Oost, Omroep Gelderland, Omroep Brabant, L1, NH en Omroep West worden opgeroepen aan de actie mee te doen. De inzameling van de langhoudbare producten wordt uitgevoerd in samenwerking met de regionale voedselbanken, alle inwoners en diverse gemeenten, bedrijven en instellingen.

1,8 miljoen voedselpakketten in 2015

Vlak na Sinterklaas hangt er een gezellige sfeer en is iedereen druk bezig met het invullen van de naderende feestdagen en het inkopen van de daarbij behorende lekkernijen. Helaas geldt dit niet voor 35.000 huishoudens in Nederland. Zij leven onder de armoedegrens en elke dag weer is het een uitdaging om een maaltijd op tafel te zetten. De Voedselbank biedt steun in de vorm van voedselpakketten, maar ook zij kampen met een steeds kleinere bevoorrading.

“De regionale omroep samen sterk”

De regionale omroepen zijn samen in staat om Nederland te betrekken bij deze inzamelactie, die ook zorgt voor sociale binding in de regio. Of zoals voorzitter Harrie Timmerman van de Drentse Voedselbanken het vorig jaar verwoordde: “Het is hartverwarmend wat hier gebeurt”. De betrokkenheid met de samenleving staat in deze actie centraal en het stimuleert mensen om wat voor hun buurtgenoten te doen. Iedereen kan meehelpen. In heel het land worden inzamelpunten opgezet waar houdbare levensmiddelen gedoneerd kunnen worden.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.