Regionale omroepen verliezen landelijk bereik bij KPN

Vanaf 4 juli zijn de televisiezenders van de regionale omroepen niet meer landelijk te zien
bij KPN Interactieve TV.

Kleiner bereik

Momenteel zijn alle regionale televisiezenders landelijk te zien via KPN Interactieve TV. Daar komt vanaf 4 juli verandering in. Abonnees van KPN Interactieve tv zien vanaf 4 juli alleen nog hun eigen regionale televisiezender en de regionale tv-zender van de aangrenzende provincies.

Inwoners in bijvoorbeeld de provincie Utrecht of Gelderland kunnen dan niet meer kijken naar de uitzendingen van Omrop Frieslân. Op de website van KPN is een overzicht van de regionale omroepen die straks per provincie zijn te zien 

Wijzigingen

De wijziging maakt onderdeel uit van een groot aantal zenderwijzigingen die per 4 juli aanstaande worden doorgevoerd bij KPN Interactieve TV. Daarnaast worden de prijzen aangepast bij de provider. Ook wijzigen er per 4 juli diverse kanaalnummers in het interactieve televisiepakket van KPN.

Naast wijzigingen in het televisie-aanbod van de dienst Interactieve Televisie introduceert KPN per juli ook een aantal nieuwe abonnementen. Bij het duurste abonnement wordt ook Ultra HD-televisie aangeboden.  Een overzicht van alle wijzigingen per juli is hier te vinden.