Regionale omroepen vernieuwen mobiele apps

Diverse publieke regionale omroepen hebben hun mobiele apps voor Android en iOS vernieuwd. De apps van onder andere RTV Drenthe, RTV Oost, Omroep Gelderland, Omroep West, RTV NH en Omroep Brabant hebben een facelift gekregen. Daarnaast zijn er nieuwe functies toegevoegd aan de apps.

Nieuws uit eigen streek

Het is vanaf nu mogelijk om via de diverse mobiele applicaties van de regionale omroepen het nieuws en de app in te stellen naar de eigen persoonlijke voorkeuren. Daarnaast is het mogelijk om je te abonneren op onderwerpen uit jouw woonplaats of bijvoorbeeld over je favoriete sportclub. Tevens kan je zelf onderwerpen kiezen waarover je meldingen of alerts wilt ontvangen. Deze onderwerpen worden overzichtelijk weergegeven in de rubriek ‘mijn onderwerpen.’

Verbeteringen

De applicatie houdt nu ook bij welke nieuwtjes je al gelezen hebt en het is mogelijk om het nieuwsarchief van de diverse regionale omroepen te doorzoeken. Ook kan je eenvoudig een overzicht van het nieuws uit een bepaalde plaats of regio binnen het uitzendgebied van de betreffende regionale omroepen. Dit werkt met behulp van gps en werkt in heel Nederland. In de vernieuwde applicatie is ook de deelfunctie uitgebreid waardoor je artikelen voortaan ook kunt delen naar andere applicaties zoals WhatsApp en Facebook Messenger.

Laatste versie

De applicatie kan, indien dit nog niet automatisch is gebeurd, worden bijgewerkt naar de laatste versie via de Google Playstore of de Apple Appstore.

Tweets:

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.