Regionale omroepen weer in actie voor de Voedselbank

De publieke regionale omroepen in Nederland gaan ook dit najaar een inzamelactie organiseren voor de Voedselbank.

Regionale omroepen

Van 7 tot en met 18 december staan alle regionale omroepen in Nederland in het teken van de actie Samen voor de Voedselbank. Tijdens de actie voor de Kerstperiode zamelen de omroepen lang houdbare levensmiddelen in voor de Voedselbanken in hun eigen uitzendgebied. De inzameling van deze producten wordt uitgevoerd in samenwerking met de regionale voedselbanken, alle inwoners en diverse gemeenten en bedrijven.

1,8 miljoen voedselpakketten in 2014

Met de feestdagen voor de deur hangt er een gezellige sfeer en is iedereen druk bezig met het plannen van de feestdagen en het inkopen van de daarbij behorende lekkernijen. Helaas geldt dit niet voor 37.000 huishoudens in Nederland. Zij leven onder de armoedegrens en elke dag weer is het een uitdaging om een maaltijd op tafel te zetten.

De Voedselbank biedt steun in de vorm van voedselpakketten, maar ook zij kampen met een steeds kleinere bevoorrading. Er zijn 157 voedselbanken aangesloten bij de Voedselbanken Nederland, waar 9.900 vrijwilligers werken en wekelijks 100.000 mensen worden gevoed, waarvan bijna 40.000 kinderen. In 2014 werden 1,8 miljoen voedselpakketten uitgeleverd.

Samen voor de Voedselbank

De regionale omroepen zijn in staat om gezamenlijk heel Nederland te betrekken bij deze sympathieke inzamelactie Samen voor de Voedselbank, die ook zorgt voor sociale binding in de regio. De betrokkenheid in de samenleving staat in deze actie centraal en het stimuleert mensen om juist wat voor hun medemens in hun buurt te doen. De regionale omroepen zijn ontzettend blij met alle aandacht en hulp die vorig jaar vanuit de samenleving werd getoond.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.