Regionale radiokavel in Ameland naar Stichting Kabelkrant Ameland

Het regionale kavel voor commerciële radio in Ameland is middels een veiling voor 14.000 euro vergunt aan Stichting Kabelkrant Ameland. Dit heeft het Agentschap Telecom bekend gemaakt. De Stichting Kabelkrant Ameland zond in de periode 2012 tot en met 2014 ook uit via deze FM-frequentie.

FM en DAB+

Het gaat om een FM-vergunning voor Ameland op 89.4 MHz (kavel B27) en de daaraan gekoppelde vergunning voor de digitale capaciteitseenheid (DAB+) in allotment 9D-N. De veiling voor dit kavel begon maandag 12 december en is op dinsdag 13 december 2016 afgerond. De nieuwe vergunningen gaan in op de dag na verlening en eindigen op 31 augustus 2022.

Modernisering regiogerichtheidseis

Met uitgifte van deze vergunningen voor kavel B27 heeft een modernisering van de regiogerichtheidseis plaatsgevonden. Dit houdt in dat deze is verlaagd naar het minimum van 10% regiogerichtheid. De radioprogrammering van kavel B27 moet daardoor voor 10% gericht zijn op het gebied waarvoor het programma is bestemd.

Uitzendingen

De Stichting Kabelkrant Ameland heeft eerder in haar bestaan uitgezonden op deze etherfrequentie. De uitzendingen van de radiozender werden in 2014 echter gestaakt. Volgens de radiozender waren destijds de regiogerichtheidseis van 64 % regiogerichtheid te zwaar. In de huidige vergunning is deze eis dus teruggebracht tot 10 % regiogerichtheid.

Digitale vergunning

Om ervoor te zorgen dat digitale DAB+ etherradio een volwaardig alternatief zal worden voor analoge FM-ontvangst bevat de nieuwe digitale vergunning een zwaardere ingebruiknameverplichting. Hierdoor zal de Stichting Kabelkrant Ameland ook in Noord-Nederland via DAB+ te zijn ontvangen via kanaal 9D.

Cuijk

Voor kavel B31 (Cuijk) staat ook een veiling gepland: deze start op maandag 19 december 2016 om 10.00 uur. Dit kavel geeft naast een FM-vergunning voor de regio Cuijk ook recht op DAB+-uitzendingen in geheel Zuid-Nederland via kanaal 7A.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.