Twee regionale FM-kavels worden definitief geveild in december

Het Agentschap Telecom gaat in december twee regionale FM-kavels veilen. Voor de vergunningen zijn meerdere aanvragen ingediend die voldeden aan de gestelde eisen aldus het Agentschap Telecom.

Cuijk en Ameland

Het gaat om frequenties in Cuijk (kavel B31) en Ameland (kavel B27). Beide frequenties zijn inmiddels niet meer in gebruik. De frequentie in Cuijk was tot enige maanden geleden in gebruik door RADIONL. Deze radiozender heeft zijn uitzendingen op dit kavel onlangs gestopt. De radiozender moest sowieso per september 2017 de uitzendingen staken via dit kavel.

DAB+

De frequenties geven ook recht op een plekje in de digitale ether. De frequentie in Cuijk geeft recht op DAB+-capaciteit op kavel 7A (Zuid en Zuid Oost Nederland) en de frequentie in Ameland geeft recht op DAB+-capaciteit op kavel 9D (Noord Nederland).

Meerdere aanvragen

Geïnteresseerde partijen konden tot 7 oktober jl. een aanvraag indienen voor de genoemde kavels. Het Agentschap Telecom heeft de aanvragen inmiddels beoordeeld. Omdat voor elk kavel meerdere aanvragen aan alle eisen van de veilingregeling voldoen, gaat Agentschap Telecom de vergunningen veilen. De veiling voor kavel B27 (Ameland) start op 12 december 2016 om 10.00 uur.  De veiling voor kavel B31 (Cuijk) start op 19 december 2016 om 10.00 uur. De veilingen vinden via internet plaats.

Procedure

De veiling bestaat uit meerdere ronden (meerrondenveiling) en verloopt per opbod. Dit betekent dat de veilingmeester de prijs per ronde verhoogt. De deelnemers besluiten per ronde of zij wel of niet bieden op de door de veilingmeester vastgestelde prijs. Als een deelnemer niet biedt, kan hij daarna niet meer deelnemen aan de veiling.

Als alle nog actieve deelnemers tegelijk geen bod uitbrengen wordt de ronde opnieuw gehouden met een lagere prijs. Deze deelnemers doen dan wel weer mee in de veiling. Voor de veiling geldt geen minimumprijs. In elk ronde loopt de prijs verder op. Als een deelnemer als enige bieder in een ronde biedt, verwerft deze de vergunning voor het bedrag van die ronde. De veiling is dan ten einde.

Bij de start van de veiling is niet bekend hoe lang de veiling gaat duren. Hoe lang de veiling duurt is afhankelijk van het aantal bieders, het biedgedrag en het aantal rondes. Als in een biedronde door één bieder een geldig bod is uitgebracht dan is dit het einde van de veiling. Deze bieder verwerft de vergunning. Alle spelregels rond de veiling zijn te vinden op de website van het agentschap.

Vijf jaar

De vergunningen zullen voor vijf jaar worden verleend. Deze periode van vijf jaar houdt verband met de periode waarin de overige reeds vergunde kavels voor niet-landelijke commerciële radio-omroep zullen worden verlengd.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.