Regionale samenwerking rond 3FM Serious request

3fmsrRTV Oost, De Twentsche Courant Tubantia en de lokale omroep TV Enschede FM gaan voor het eerst in hun bestaan redactioneel samenwerken in de aanloop naar de komende editie van 3FM Serious Request.  Dit bericht de website Spreekbuis

Het Glazen Huis staat dit jaar in Enschede. In samenspraak met 3FM en het Rode Kruis, de organisaties achter 3FM Serious Request, zullen inzamelacties van particulieren en ondernemers in Overijssel en Gelderland worden gevolgd. De drie mediabedrijven gaan zelf niet inzamelen maar willen een regionaal accent toevoegen aan de nationale actie, die is gericht op het terugdringen van babysterfte.

De basis voor alle acties in Nederland is de site www.kominactie.nl van 3FM en het Rode Kruis. RTV Oost, De Twentsche Courant Tubantia en TV Enschede FM zullen de bij die site aangemelde acties in de regio ondersteunen met media-aandacht. De partners gaan intens samenwerken, maar varen hun eigen koers. 3FM Serious Request 2012 zal in de dagen voor Kerstmis (18 tot en met 24 december) zijn hoogtepunt bereiken met de live-uitzendingen vanuit het Glazen Huis.