Regionieuws krijgt plek rond NOS Journaal

De NOS gaat regionale nieuwsblokken uitzenden rond het NOS Journaal in de middag. Dit berichten de NOS en de ROOS (het overkoepelende orgaan van publieke regionale omroepen) in een persbericht.

In februari zou op doordeweekse dagen aan het begin van de middag het NOS Journaal een regionaal nieuwsblok van vijf minuten moeten krijgen, na enkele uren gevolgd door een update. Na een geslaagde pilot hiervoor wordt met de NPO overleg gevoerd. Op NOS.nl heeft het regionale nieuws inmiddels een eigen plek gekregen, de berichten zijn herkenbaar aan het regio-logo.

“Samenwerking steeds intenser”

Algemeen directeur Jan de Jong van de NOS juicht de nieuwe stap in de samenwerking toe: “De journalistieke samenwerking tussen de regio en de NOS wordt steeds intenser en gaat ook steeds een stapje verder. Dat is hard nodig want ik maak me grote zorgen over de kwaliteit van de nieuwsvoorziening in Nederland. Deze nieuwe bulletins zijn geen stap maar een sprong voorwaarts. Dat is goed. Maar onze gezamenlijke ambities reiken nog veel verder. Samen kunnen en moeten we nog veel meer!”

“Zichtbaarheid regionale omroep vergroten”

Ook directeur Gerard Schuiteman van Stichting ROOS, de regionale omroeporganisatie, verwelkomt de nieuwe ontwikkeling: “Deze sprong in onze samenwerking is zeker niet de laatste. Doelstelling blijft om het aanbod op de landelijke kanalen met regionaal media-aanbod te verrijken en de zichtbaarheid en het bereik van de regionale omroep te vergroten. Nieuws van de regionale omroepen in NOS tv-journaals en op NOS.nl draagt daar zeer aan bij.”

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.