Remco van Westerloo vervangt Frans Klein als netmanager NPO 1

Frans Klein is niet langer de netmanager van NPO 1. Hij wordt per 1 juli tijdelijk opgevolgd door Remco van Westerloo. Van Westerloo rapporteert vanuit zijn functie aan directeur Video Frans Klein, die verantwoordelijk blijft voor de volledige tv-programmering van NPO.

“Jarenlange ervaring”

Van Westerloo heeft jarenlange ervaring met het programmeren van tv-zenders; zo was hij achtereenvolgens programmadirecteur van onder meer Net 5, Talpa, RTL 5 en SBS 6 aldus het persbericht van de NPO.

Directeur Video Frans Klein: “Remco van Westerloo verstaat de kunst van het programmeren en heeft daarbij ook een goed gevoel voor publieke waarde en kwaliteit. Ik kijk ernaar uit om met hem het komende jaar samen te werken rond de programmering van NPO 1 en ondertussen verder te bouwen aan een nieuw programmeermodel en bijpassende organisatie voor al onze NPO-kanalen.

“Miljoenenpubliek”

Van Westerloo: ‘NPO 1 laat met haar programma’s iedere dag weer zien dat het ondanks de toegenomen concurrentie en versplintering nog steeds mogelijk is om een miljoenenpubliek te bereiken met sterk inhoudelijke programma’s, waarin publieke waarden goed naar voren komen. Er ligt een fantastische basis waarop voortgebouwd kan worden.

Tags voor dit artikel