Reportages regio-tv ook te zien bij Omroep Max

maxReportages van de regionale publieke omroepen zijn ook te zien op de landelijke televisie. De nieuwe rubriek Hallo Nederland van Omroep MAX zendt reportages van regionale omroepen uit.

 

De rubriek is een onderdeel van het middagmagazine Tijd voor MAX dat dagelijks om 17.40 uur te zien is op NPO 2. Jeroen Latijhouwers en Carrie ten Napel presenteren de rubriek. In Hallo Nederland zijn actuele, ontroerende en verrassende verhalen van eigen bodem te zien. Elke aflevering worden twee of drie reportages van regionale omroepen uitgezonden. Hiervoor werkt Omroep MAX samen met de Stichting Regionale Omroep Overleg en Samenwerking (ROOS).

“Verhalen die met gevoel zijn gemaakt en waarvoor je echt niet nog eens zelf hoeft uit te rukken”, zegt Jan Slagter, directeur van Omroep MAX. Directeur Gerard Schuiteman van ROOS noemt de samenwerking logisch, omdat regionale omroepen als geen ander weten wat er allemaal in de regio speelt. Ook vindt hij dat de reportages van regionale omroepen een groter podium verdienen.